انرژی مورد نیاز برای کاهش و افزایش وزن:
افرادی که به کاهش وزن نیاز دارند باید با استفاده از یک رژیم لاغری اصولی، مقدار 500 کالری از مصرف روزانه خود کم کنند. کارهایی مانند کاهش اندازه وعده های مصرفی ، مصرف غذاهای کم کالری تر و انجام ورزش های سبک باعث تسهیل این امر میشود.
افرادی هم که به دنبال افزایش وزن هستند باید مقدار 500 کالری را از طریق یک رژیم افزایش وزن اصولی به میزان مصرف روزانه خود اضافه کنند. این انرژی و سوخت اضافی به عنوان چربی جذب بدن میشوند. بدن هرشخص برای زنده ماندن به چربی نیاز دارد اما باید مراقبت کرد زیرا چربی اضافی میتواند موجب بروز مشکلات و ایجاد بیماری بشود.
میزان انرژی موجود در مواد غذایی:
سطح انرژی موجود در هر ماده غذایی متفاوت است. سطوح انرژی بر اساس عناصر اصلی و سازنده های آنها افزایش یا کاهش میابند. 3 عنصر اصلی چربی، پروتئین و کربوهیدرات ها هستند. سطح انرژی هر ماده غذایی بر این اساس اندازه گیری میشود که چه مقدار از این 3 عنصر را شامل میشوند. میزان انرژی موجود در هر 3 عنصر نیز متفاوت است.
بدن ما در طول روز به چه مقدار چربی نیاز دارد؟
باور عامه مردم بر این است که چربی ها باعث افزایش وزن و ایجاد کلسترول خون میشود. بدین دلیل آن را مضر شمرده و مصرف آن را در هنگام رژیم کم میکنند. درصورتی که بدن انسان به بعضی چربی ها نیاز دارد. برای مثال بعضی چربی ها برای قلب مفید است همانند چربی های اشباع نشده و چربی های مفید.
برای اندازه گیری میزان چربی ضروری مصرفی روزانه در ابتدا باید میزان انرژی دریافت شده روزانه را اندازه گیری کرد. و بطور عمده باید 20 الی 30 درصد این انرژی را از چربی ها بدست آورد. برای مثال اگر فردی در طول روز 2000 کالری دریافت میکند باید 44 تا 77 گرم آن متشکل شده از چربی باشد.
میزان کالری دریافتی از چربی مصرفی روزانه : 9 × میزان چربی به گرم
بدن ما در طول روز به چه مقدار کربوهیدرات نیاز دارد؟
منبع اصلی تامین انرژی مورد نیاز بدن از طریق کربوهیدرات ها تامین میشود. بدین صورت باید 45 الی 65 درصد از انرژی موردنیاز روزانه را از طریق مصرف کربوهیدرات ها دریافت کنیم.
برای مثال اگر فردی در طول روز 2000 کالری دریافت میکند باید 225 الی 325 گرم آن متشکل شده از کربوهیدرات باشد.
میزان انرژی دریافتی از کربوهیدرات مصرفی روزانه: 4 × مقدار کربوهیدرات به گرم
بدن ما در طول روز به چه مقدار پروتئین نیاز دارد؟
مقدار پروتئینی که در روز مصرف میکنیم همانند مقدار دریافتی از چربی و کربوهیدرات حائز اهمیت است. و بطور کلی باید 10 الی 35 درصد از انرژی موردنیاز روزانه را از طریق مصرف پروتئین ها دریافت کنیم.
برای مثال اگر فردی در طول روز 2000 کالری دریافت میکند باید 50 الی 175 گرم آن متشکل شده از کربوهیدرات باشد.
میزان انرژی دریافتی از پروتئین مصرفی روزانه: 4 × مقدار پروتئین به گرم
منبع: http://www.foodonly.ir/
شاید شما نیز به کلمه ” بی ام آی” برخورده باشید. BMI به معنای شاخص توده بدنی (body mass index=bmi)است و یک معیاری برای اندازهگیری تناسب قد و وزن محسوب میشود و توسط آن مقدار اضافهوزن یا کمبود آن محاسبه میشود BMI .به نوعی یک شاخص غربالگری است که نشان میدهد آیا یک فرد دارای کمبود وزن، وزن سالم یا اضافهوزن و چاقی است یا خیر.
اگر BMI افراد خارج از محدوده سالم باشد، ممکن است سلامتی فرد به خطر بیفتد. اضافهوزن میتواند منجر به انواع بیماری ها مانند دیابت نوع 2 ، فشارخون بالا و مشکلات قلبی عروقی شود. وزن بسیار کم نیز میتواند خطر سوءتغذیه، پوکیاستخوان و کمخونی را افزایش دهد. نکته مهم این است که بی ام آی، چربی بدن را مستقیماً اندازهگیری نمیکند. این معیار استاندارد میتواند به پزشکان در شناسایی مشکلات احتمالی کمک کند.
نحوه محاسبه BMI
محاسبه BMI شامل اندازه گیری قد و وزن بدن افراد است:
متریک
برای محاسبه BMI در واحدهای متریک، میتوانید از روش زیر استفاده کنید:
BMI = kg/m2
بنابراین، برای محاسبه BMI یک فرد بزرگسال وزن او را بر حسب کیلوگرم بر مجذور قد او بر متر مربع باید تقسیم شود. از آنجا که اکثر مردم قد را بر حسب سانتی متر اندازه میگیرند، باید آن را بر 100 تقسیم کرد تا ارتفاع به متر بدست آید.
ایمپریال
هنگام استفاده از واحدهای ایمپریال، میتوانید از فرمول زیر استفاده کنید:
BMI = lbs x 703/in2
به عبارت دیگر وزن شخص را بر حسب پوند در 703 ضرب کنید. سپس بر قد او بر حسب اینچ، مربع (in2) تقسیم کنید.
محدوده :BMI
برای اکثر بزرگسالان، BMI ایدهآل در محدوده 18.5 تا 24.9 است. برای کودکان و جوانان 2 تا 18 سال، در محاسبه BMI سن و جنس و همچنین قد و وزن را در نظر میگیرند. اگر BMI شما در محدوده زیر باشد:
منبع: http://www.foodonly.ir/
جهت درک بهتر این بیماری پیشنهاد میکنیم انواع آن را از نظر میزان پیشرفت نیز بشناسید. میزان پیشرفته بودن چربی کبد توسط پزشکان با 4 گرید عنوان میشود.
چرا باید نسبت به درمان انواع کبد چرب اقدام کرد؟
دلایلی مثل عادتهای نامناسب غذایی، باعث ابتلای اغلب افراد به کبد چرب گرید 1 و 2 میشود که تا حدود زیادی از طریق درمانهای خانگی قابل کنترل هستند. اما کبد چرب گرید 3 و 4 که به معنی تجمع میزان بیشتری چربی در کبد دارند، حتما باید تحت نظر متخصص درمان شود.
کبد چرب همراه با التهاب است و کنترل نشدن این التهاب باعث از بین رفتن سلولهای کبدی میشود. کبد چرب در صورت عدم درمان به سیروز کبدی (گرید4) تبدیل میشود که میتواند موقعیتی خطرناک را برای بدن مانند از کار افتادن کلیهها ایجاد کند.
علائم گریدها در مبتلایان
علائم گرید 1
افرادی که مبتلا به گرید 1 هستند هیچ علائم قابل تشخیصی ندارند. این افراد فقط با انجام چکاپهای سالانه متوجه چرب شدن کبد خود میشوند. اگر در آزمایش شما میزان آنزیمهای کبدی بالا باشد، نشانی از ابتلا به کبد چرب خواهد بود.
علائم گرید 2
گرید 2 با علائمی همراه است که اگر نسبت به این علائم هوشیار باشید، میتوان بیماری کبد چرب را به موقع تشخیص داد. موارد زیر از نشانه های ابتلا به گرید 2 به حساب می آیند.
علائم گرید 3
گرید 3 یا فیبروز کبدی (liver fibrosis) جدیترین نوع کبد چرب است. این مرحله از بیماری با علائمی چون نمایان شدن رگهای شکم از زیر پوست و متورم شدن شکم همراه است. حتی در مواردی ممکن است فرد مبتلا از هوش رفته و حتی به کما برود. برخی از بیماران مبتلا به گرید 3 که نسبت به درمان اقدام نکردهاند، نیاز به دیالیز کلیه پیدا خواهند کرد.
علائم گرید 4
پیشرفت سیروز کبدی، علائمی چون کاهش وزن شدید، خونریزی بینی، تورم پاها یا ناتوانی جنسی را به همراه دارد. سیروز کبدی که به کبد چرب غیرالکلی هم معروف هست غیر قابل بازگشت بوده و باید پیوند کبد صورت بگیرد.