تغذیه سالم

در این وبلاگ اطلاعات مفیدی درباره تغذیه درست در اختیار شما قرار میدهیم.

تغذیه سالم

در این وبلاگ اطلاعات مفیدی درباره تغذیه درست در اختیار شما قرار میدهیم.

با مراقبت های بعد از فیلر بینی و همینطور قبل از آن آشنا شوید

خیلی از افراد از فرم بینی خود راضی نیستند و با اینحال به دلیل ترس از بیهوشی و عمل جراحی، تصمیم می گیرند برای اصلاح فرم بینی خود به سراغ تزریق فیلر بینی بروند. این راهکار زیبایی به دلیل سرپایی انجام شدن و نداشتن بیهوشی در بین افراد طرفداران زیادی پیدا کرده است. اما لازم به ذکر است که برای گرفتن بهترین نتیجه از تزریق فیلر بینی، باید مراقبت های قبل و بعد از آن را به خوبی رعایت کرد.

مراقبت های قبل از تزریق فیلر بینی

یکی از نکات مهمی که پزشک حتماً به شما گوشزد خواهد کرد این است که قبل از تزریق از مصرف داروهای رقیق کننده خون مانند ویتامین ها و برخی مسکن ها مانند نوافن و ایبوپروفن خودداری کنید چرا که باعث افزایش کبودی و تورم در محل تزریق خواهد شد. علاوه بر آن قبل از تزریق صورت خود را از هر گونه ماده آرایشی پاک کنید.

مراقبت های بعد از فیلر بینی

رعایت مراقبت های بعد از فیلر بینی از اهمیت بسیاری برخوردار است، زیرا در صورت رعایت نکردن این نکات هم ممکن است از نتیجه به دست آمده رضایت نداشته باشید و هم اینکه با عوارض آن مواجه شوید. در ادامه با مهم ترین مراقبت های بعد از فیلر بینی آشنا خواهیم شد:

پرهیز از ماساژ بینی

یکی دیگر از مراقبت های بعد از فیلر بینی پرهیز از ماساژ محل تزریق است. در روزهای اول تزریق از لمس کردن، فشار آوردن و ماساژ بینی خودداری کنید چرا که موجب پخش شدن فیلر می شود.

استفاده از کمپرس یخ

یکی از اصلی ترین مراقبت های بعد از فیلر بینی استفاده از کمپرس یخ به مدت 48 الی 72 ساعت اولیه تزریق می باشد. کمپرس یخ موجب بهبود کبودی و تورم در ناحیه تزریق، جلوگیری از پخش شدن فیلر به نقاط دیگر صورت و پیشگیری از خونریزی می شود.

بیشتر بخوانید: ماندگاری فیلر بینی

اجتناب از فعالیت های سنگین

از دیگر مراقبت های بعد از فیلر بینی می توان به عدم انجام فعالیت های سنگین اشاره کرد. طبق توصیه پزشک در دو روز اول بعد از تزریق از انجام فعالیت های سنگین خودداری کرده و سرتان رو به پایین خم نکنید. با وجود رعایت مواردی که به عنوان مراقبت های بعد از فیلر بینی ذکر کردیم، ممکن است با عوارض ناخواسته ای روبه رو شوید که در صورت بروز آن ها فوراً به پزشک خود مراجعه کنید. این عوارض عبارتند از:

·         احساس درد شدید

·         تاری دید

·         کهیر یا سایر علائم بروز واکنش های آلرژیک

·         کبودی، قرمزی و یا تغییر رنگ که گسترش پیدا کرده و در حال افزایش است.

منبع: zibaeiclinic.ir

استفاده از تجربیات کسانی که عمل لاغری انجام داده اند چه سودی دارد؟

یکی از روش های کاهش وزن که به نسبت سایر روش های لاغری سرعت بیشتری دارد، انجام جراحی لاغری است که معمولا برای افرادی انجام می شود که مبتلا به چاقی مفرط هستند و با داشتن رژیم لاغری و غذایی به همراه ورزش نتوانسته اند به کاهش وزن مدنظر خود دسترسی داشته باشند. چیزی که به شما در این مسیر کمک زیادی می کند، استفاده از تجربیات کسانی که عمل لاغری انجام داده اند، است.

آشنایی با تجربیات کسانی که عمل لاغری انجام داده اند چه مزایایی دارد؟

با اینکه جراحی های لاغری در بین افراد جامعه از محبوبیت بالایی برخوردار هستند، اما باز هم افراد زیادی برای انجام جراحی لاغری مردد هستند. بنابراین آشنایی با تجربیات کسانی که جراحی لاغری انجام داده اند تاثیرات مثبت بسیاری در این زمینه دارد.

انتخاب جراح لاغری بهتر

اکثر مواقع فرد برای انجام جراحی لاغری مصمم است اما به دنبال بهترین جراح لاغری در ایران می گردد اما نمی داند که به کدام یک از این جراحان می توان اعتماد کرد. در این حالت استفاده از تجربیات کسانی که عمل لاغری انجام داده اند، می تواند به انتخاب یک پزشک مناسب برای جراحی لاغری کمک کند.

کاهش احساس نگرانی و اضطراب

برخی از افراد درباره نحوه انجام عمل، شدت درد، دوره نقاهت و بهبودی ابهاماتی دارند و احساس نگرانی می کنند اما با شنیدن تجربیات کسانی که جراحی لاغری انجام داده اند می توان این نگرانی ها را به حداقل رساند و برای انجام جراحی لاغری استرس نداشت.

آشنا شدن با مراقبت های قبل و بعد از جراحی

بیمار برای گرفتن نتیجه بهتر از جراحی لاغری خود مانند اسلیو معده، بای پس معده و ... لازم است تا با مراقبت های قبل و بعد آن آشنا شود. درست است که جراح لاغری تمامی نکات و مراقبت های موردنیاز را برای بیمار توضیح می دهد، اما استفاده از تجربیات کسانی که تجربه جراحی لاغری داشته اند هم بسیار کمک کننده خواهد بود.

چگونه به نظرات افراد با تجربه دسترسی پیدا کنیم؟

تا به اینجای مقاله به این مورد اشاره کردیم که استفاده از نظرات افراد با تجربه می تواند بسیار تاثیرگذار باشد. اما چگونه می توان به این نظرات و تجربیات دسترسی پیدا کرد؟ در ادامه سه روشی را شرح می دهیم که توسط آن می توانید به نظرات و تجربیات کسانی که عمل لاغری انجام داده اند دست پیدا کنید:

·         سایت پزشکان مرتبط

·         شبکه های اجتماعی مختلف

·         جستجو و تحقیق بین دوستان و آشنایان

منبع: weightlossurgery.ir

همه چیز درباره ارتودنسی سرامیکی

ارتودنسی دندان برای درمان ناهنجاری های دندان و فکین مورد استفاده قرار می گیرد. با پیشرفت علم در صنعت دندانپزشکی، انواع مختلفی از ارتودنسی دندان به وجود آمده است که با توجه به مشکل بیمار و تشخیص دندانپزشک، نوع مناسب بیمار برای او نصب می شود. ارتودنسی سرامیکی یکی از انواع ارتودنسی نامرئی دندان است که عملکردی مانند ارتدونسی ثابت فلزی ثابت دارد، با این تفاوت که در آن به جای استفاده از براکت های فلزی از براکت های سرامیکی شفاف و همرنگ دندان استفاده می شود.

این براکت های شیشه ای رنگ باعث می شود که این دستگاه ارتودنسی توسط افراد دیگر خیلی قابل تشخیص نباشد و به همین دلیل جرو انواع ارتودنسی نامرئی قرار می گیرد. اما نکته ای که دربراه این براکت ها لازم است بدانید این است که به دلیل جنس سرامیکی این براکت ها، مقاومت بالایی مانند براکت های فلزی ندارند و نیاز به مراقبت بیشتری دارند و در صورتی که به تغذیه بعد از ارتودنسی خود توجه نکنیم، ممکن است این براکت ها دچار شکستگی شوند.

همچنین براکت های این ارتودنسی ساختاری بی رنگ و شفاف دارند و در صورت خوردن غذاها و نوشیدنی های رنگی به مرور دچار تغییر رنگ می شوند. پس رعایت بهداشت دهان و دندان هنگام استفاده از ارتودنسی سرامیکی از اهمیت بالایی برخوردار است. به همین دلیل این ارتودنسی به کودکان پیشنهاد نمی شود زیرا ممکن است نتوانند به خوبی از دستگاه ارتودنسی خود مراقبت کنند.

معایب ارتودنسی سرامیک چیست؟

·         براکت های سرامیکی به دلیل جنس شکننده ای که دارند استحکام کمتری به نسبت براکت های فلزی دارند.

·         طول درمان براکت های سرامیکی از براکت های فلزی بیشتر است، زیرا نمی توان فشار زیادی به آنها وارد کرد.

·         هزینه ارتودنسی سرامیکی به نسبت فلزی بیشتر است.

طول درمان ارتودنسی سرامیکی نامرئی چقدر است؟

به دلیل ساختار براکت های این نوع ارتودنسی نامرئی که از جنس سرامیک و در حقیقت شیشه ای هستند، بیشتر در معرض شکستن قرار دارند و به همین دلیل نمی توان فشار بالایی به این براکت ها وارد کرد. به همین دلیل طول درمان ارتودنسی دندان سرامیکی از ارتودنسی ثابت فلزی بیشتر خواهد بود.

ارتودنسی سرامیکی بهتر است یا فلزی؟

اینکه ارتودنسی فلزی بهتر است یا سرامیکی بستگی به نیاز شما و شدت ناهنجاری دندانی شما دارد. برای مثال اگر شما نمی خواهید براکت ها و بریس های ارتودنسی در دهان شما نمایان باشند، بریس های سرامیکی بهتر است. اما در صورتی که ماندگاری و کوتاه بودن طول درمان برایتان مهم تر است، بهتر است ارتودنسی فلزی را انتخاب کنید.

منبع: implantdr.ir

 

مهم ترین عوارض ایمپلنت دندان و راه های پیشگیری از آن

دندان های افراد در سنین مختلف و به دلایل مختلفی مانند ژنتیک و ضربه ممکن است بیفتد. جای خالی دندان در دهان، زیبایی لبخند را از بین برده و اعتماد به نفس فرد را کاهش می دهد. یکی از روش های درمانی که برای پر کردن جای خالی دندان از دست رفته مورد استفاده قرار می گیرد، ایمپلنت دندان است. این درمان مانند هر درمان دیگری، ممکن است در کنار مزایایی که دارد، یک سری عوارض کوتاه مدت و بلند مدت نیز داشته باشد.

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت یک پروتز دندانی ثابت است که برای جایگزین کردن دندان از دست رفته به کار می‌ رود. در این روش، پایه ایمپلنت یا پیچ ایمپلنت را با کمک جراحی به استخوان فک پیوند می‌ دهند. بعد از جوش خوردن پایه ایمپلنت، سایر اجزای آن شامل اباتمنت و سپس پروتز یا روکش بر روی آن نصب می‌ شوند. ایمپلنت دندان ظاهری کاملا شبیه به دندان های طبیعی دارد و بهترین گزینه برای جایگزین کردن دندان های از دست رفته است اما باز هم احتمال بروز عوارض خفیف تا جدی وجود دارد.

ایمپلنت دندان چه عوارضی دارد؟

بروز برخی از عوارض بعد از نصب ایمپلنت کاملا طبیعی است و بعد از گذشت چند روز از بین می روند. عوارض شایع شامل درد، تورم، تب، خونریزی خفیف، کبودی و لق شدن دندان کناری و حساسیت هستند. علاوه بر عوارض کوتاه مدتی که بعد از کاشت ایمپلنت به وجود می آیند، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

افتادن روکش ایمپلنت

روکش ایمپلنت با چسپ مخصوصی چسبانده می شود که در صورت بی دقتی در نصب روکش و استفاده از چسب نامرغوب، احتمال افتادن آن وجود دارد که باید مجدد برای نصب آن به یک دندانپزشک متخصص مراجعه کرد.

شل و لق شدن پیچ ایمپلنت از عوارض ایمپلنت دندان

در بعضی مواقع ممکن است پیچ ایمپلنت شل یا لق شود. این مورد به دلیل کاشت نادرست پایه ایمپلنت توسط دندانپزشک و یا جوش نخوردن پایه ایمپلنت به استخوان فک اتفاق می‌ افتد. در این حالت با وارد شدن فشار، ایمپلنت لق می شود و احتمالا نیاز به تعویض مجدد آن باشد.

بیشتر بخوانید: عفونت ایمپلنت دندان

پس زدن ایمپلنت

عدم موفقیت درمان و پس زدن ایمپلنت دندان توسط بافت استخوان فک، یکی از مهم ترین عوارض ایمپلنت است. سیستم ایمنی ضعیف، داشتن بیماری خود ایمنی، کمبود خون رسانی به محل کاشت ایمپلنت، ایجاد عفونت در محل ایمپلنت و … از جمله شرایطی هستند که در پس زدن ایمپلنت دندان نقش دارند.

بروز مشکلات سینوسی

 برخی از افرادی که کاشت ایمپلنت داشتند، از دردهای سینوسی شکایت دارند. در هنگام کاشت ایمپلنت، احتمال نفود به حفرات سینوسی و بیرون زدن سینوس ها وجود دارد.

منبع: bestdentist.ir

آیا گرفتن رژیم کتوژنیک در بارداری مجاز است؟

رشد و نمو جنین در دوران بارداری به طور مستقیم و کامل به تغذیه و شرایط بدنی مادر در دوران بارداری بستگی دارد. به همین دلیل بارداری یکی از مهم ترین دوران برای بانوان است، زیرا هم سلامت خود و هم نوزاد به رژیم غذایی مادر در این دوران بستگی دارد. برخی از مادران باردار این سوال برایشان پیش می آید که آیا رژیم کتوژنیک در بارداری مجاز است؟ و یا این رژیم چه تاثیری بر روی بدن مادر و جنین دارد؟

با رژیم کوژنیک در بدن چه اتفاقی رخ می دهد؟

می دانیم که رژیم کتوژنیک یک رژیم لاغری کم کربوهیدرات و پرچربی است. هنگامی که میزان کربوهیدرات در بدن کاهش پیدا می کند، بدن برای تامین سوخت و ساز خود به سراغ سوزاندن چربی ها می رود. در این حالت به اصطلاح می گویند که بدن وارد حالت کتوز شده و چربی منبع تامین انرژی و متابولیسم بدن خواهد شد.

بیشتر بخوانید: راه های افزایش متابولیسم بدن

بررسی دیدگاه های مختلف درباره رژیم کتوژنیک در بارداری

رژیم کتوژنیک به دلیل اینکه یک رژیم لاغری است، برای کاهش وزن و رسیدن به تناسب اندام مناسب است و می تواند به خانم های چاقی که در تلاش برای بارداری هستند، کمک زیادی بکند. البته برای پیروی از این رژیم باید حتما با متخصص تغذیه مشورت کرد.

از طرفی پزشکان رژیم کتوژنیک در بارداری را توصیه نمی کنند، چون احتمال دارد حالت کتوز در این رژیم برای جنین ایمن نباشد و تاثیر خوبی در رشد و نمو جنین نداشته باشد. همچنین این رژیم قبل از بارداری نیز سبب کمبود برخی از مواد مغذی و ویتامین موثر در باروری مردان و زنان می شود و شانس باروری را کاهش می دهد.

علاوه بر توضیحات بالا، لازم است این مورد را بدانید که حالت کتوز در بدن باعث می شود چربی های ذخیره شد در بدن سوزانده شود، در حالی که بدن در سه ماهه اول بارداری باید چربی ذخیره کند. در نتیجه همه توضیحات بالا می توان این را گفت که گرفتن رژیم کتوژنیک در طول دوران بارداری توصیه نمی شود زیرا دریافت مواد مغذی و همینطور مواد غذایی سالم و متنوع در برنامه غذایی و رژیم بارداری بانوان حامله در اولویت قرار دارد.  

رژیم غذایی بارداری باید شامل مواد مغذی زیر باشد

·         آهن برای جلوگیری از کم خونی ناشی از آهن و رشد مناسب جنین

·         پروتئین برای رشد و نمو جنین در دوران بارداری

·         ویتامین دی برای تشکیل و تقویت استخوان جنین

·         کلسیم برای تقویت استخوان های جنین

·         فولات و فولیک اسید برای جلوگیری از نارسایی های مادرزادی

منبع: foodonly.ir