یکی از شیرین ترین و بهترین مراحل زندگی برای هر زوج، بچه دار شدن است. یکی از عواملی که در این راه تاثیر زیادی دارد، قرار گرفتن در یک شاخص توده بدنی استاندارد است. اگر به اضافه وزن و چاقی مفرط دچار هستید؛ اقدام به کاهش وزن کنید و برعکس. در کل، داشتن وزن مناسب شانس بارداری را تا حد زیادی بالا می برد. ما در این مطلب قصد داریم برای آگاهی بیشتر شما به اهمیت کاهش وزن قبل از بارداری بپردازیم.
در اینکه کاهش وزن به افزایش شانس باردار شدن کمک می کند شکی نیست. همچنین می تواند پس از تولد نوزاد شما را سالم و فعال نگه دارد. بنابراین داشتن یک برنامه منظم و تحت نظر پزشک می تواند شما را به این هدف برساند. این برنامه به شکل زیر است:
برخی از زنان وعده های غذایی مناسب دارند، اما کالری زیادی می خورند. سعی کنید میزان کالری دریافتی فعلی را به طور دقیق در نظر داشته باشید تا بتوانید آن را کاهش دهید. راه های زیادی برای کاهش کالری وجود دارد، از جمله جایگزین کردن و تغییر در غذاها است. از کالری دریافتی فعلی خود شروع کنید، 1000 کالری از کل آن کم کنید. این مقدار کالری است که شما باید هر روز مصرف کنید تا به کاهش وزن 900 گرم در هفته برسید.
توصیه میشود از یک رژیم لاغری اصولی و متعادل که از 5 گروه غذایی مهم تشکیل شده است پیروی کنید. همچنین از رژیم های لاغری سریع تا حد ممکن اجتناب کنید. سبزیجات و حبوبات، میوه ها، نان و غلات سبوس دار، شیر، ماست، پنیر، گوشت بدون چربی، مرغ، ماهی، تخم مرغ، دانه ها و آجیل مواد غذایی لازم در این رژیم ها هستند. فراموش نکنید که غذاهای فست فود، بیسکویت، چیپس و گوشت های چرب را تا میزان قابل توجهی کاهش دهید.
به طور کلی، شاخص توده بدنی (BMI) بین 18،5 و 24.9 وزن سالم در نظر گرفته می شود. از دست دادن حدود 900 گرم در هفته ایمن ترین راه برای کاهش وزن و حفظ آن است. شاخص توده بدنی خود را محاسبه کنید تا بفهمید وزن مطلوب شما چقدر است. استفاده از روش مناسب کاهش وزن قبل از بارداری تا وقتی که به وزن مطلوب خود برسید تضمین می کند که با بهترین وزن وارد بارداری خود شده اید.
منبع: http://www.foodonly.ir/
بهترین راه برای رسیدن به وزن ایده آل و لاغری، انجام حرکات ورزشی روزانه به همراه یک رژیم غذایی اصولی و سالم است.
واحدی که به منظور اندازه گیری انرژی موجود در مواد غذایی استفاده می شود “کالری” است و تاثیر مستقیم بر وزن دارد. یعنی هر چه میزان کالری دریافتی بدن کاهش پیدا کند به همان اندازه هم کاهش وزن اتفاق می افتد؛ بنابراین یکی از روش های لاغری کم کردن کالری دریافتی است.
دریافت مقدار متعادل کالری در لاغری نقش بسیار مهمی دارد، زیرا چنانچه مقدار کالری دریافتی کم یا زیاد شود حتما احساس گرسنگی خواهید کرد و بعدها دچار پرخوری می شوید.
میزان کالری دریافتی مناسب برای بدن افراد در حالت سختگیرانه 2000 کالری است. به نسبت وزن، سطح فعالیت، تراکم استخوان های بدن و میزان غذایی که در روز مصرف می کنیم، کالری سوزی هر کسی با دیگری تفاوت دارد. حدود 10 درصد از کالری که بدن انسان روزانه می سوزاند، صرف هضم و گوارش غذا می شود.
بیشتر بخوانید: رژیم لاغری اصولی
وقتی شروع به کالری شماری می کنید یعنی حواستان به مصرف کمتر غذاها است، کالری دریافتی بدن کم شده و وزنتان هم کاهش پیدا می کند. مصرف بیش از حد غذا باعث می شود که کالری های اضافی به چربی تبدیل شوند. توجه به کالری غذاهای مصرفی باعث می شود که شما اسیر پرخوری نشوید و وزن دلخواه خود را حفظ کنید.
از جمله معایب رژیم کالری شماری عبارتند از:
· در این نوع رژیم تنها معیار افراد کالری مواد غذایی است و قبل از خوردن هر چیزی اول به برچسب کالری آن توجه می کنند. این بدین معنی است که این افراد به جای خوردن غذاهای سالم و میوه های تازه سراغ خوراکی های بسته بندی و آماده می روند؛ که اکثر آنها فراوری شده هستند.
· کالری غذاها تنها واحدی برای اندازه گیری انرژی غذاها هستند و از میزان کالری یک ماده غذایی نمی توان به مغذی بودن آن پی برد. برای مثال میزان کالری برخی نوشیدنی های گازدار با ماهی سالمون برابر است! اما این کجا و آن کجا؟! با این تفاسیر رژیم کالری شمار به هیچ عنوان روی مغذی بودن مواد غذایی تاکید ندارد.
· در صورتی که میزان کالری دریافتی بدن بیش از حد کم شود، بدن به طور اتوماتیک و برای ادامه بقا به فکر ذخیره انرژی می افتد. در نتیجه متابولیسم بدن کم شده و انرژی بیشتری ذخیره می شود؛ در این صورت حتی ممکن است افزایش وزن هم داشته باشید.
اولویت همیشگی پزشکان تغذیه برای کاهش وزن، یک رژیم لاغری اصولی است. اما اگر به دلایلی مجبور به انتخاب رژیم لاغری سریع هستید بهتر است این 6 مرحله را رعایت کنید:
1. مصرف کربوهیدرات را کاهش دهید
با حذف غذاهای حاوی کربوهیدرات بالا شروع کنید: شیرینی، نان، ماکارونی، میوه و غذاهای مشابه. مصرف کربوهیدرات کم به دلایل مختلفی میتواند کاهش وزن را به میزان قابلتوجهی تسریع کند. طبق تحقیقات، رژیمهای بسیار کم کربوهیدرات – که به رژیمهای کتو نیز معروف هستند – گرسنگی را کاهش میدهند. به شما این امکان را میدهد که کمتر غذا بخورید و سریع وزن خود را بدون محدودکردن عمدی کالری و بدون احساس گرسنگی کاهش دهید.
2. مقدار زیادی پروتئین بخورید
پروتئین یک ماده مغذی ضروری است که بدن شما برای زنده ماندن و رشد نیاز دارد. افزایش مصرف پروتئین به تسریع کاهش وزن شما کمک میکند. پروتئین میتواند با تحریک بدن شما در ترشح هورمونهایی که به شما احساس سیری و رضایت میکنند، اشتهای شما را سرکوب میکند.
3. مصرف چربی را در حد متوسط نگه دارید
وقتی سعی میکنید با استفاده از رژیم لاغری سریع وزن خود را کاهش دهید، خوردن چربی کمتر ممکن است منطقی به نظر برسد. اما ایده خوبی نیست که از رژیم غذایی کم کربوهیدرات و بدون چربی استفاده کنید. بهاحتمال زیاد ظرف چند روز یا چند هفته احساس خوبی از رژیم خود نخواهید داشت و مطمئناً در دراز مدت پایدار نخواهد بود. بهاندازه متوسط از چربیهای مفید استفاده نمایید.
4 . به سراغ سبزیجات غیر نشاستهای بروید
سبزیجات برگ دار و دیگر سبزیجات بدون نشاسته غذاهای عالی برای کاهش سریع وزن هستند. کربوهیدراتها و کالری آنها بسیار کم است، اما این مواد دارای فیبر هستند که میتواند به شما در احساس سیری کمک کند. در رژیم اتکینز که به میلیونها نفر در کاهش وزن کمک کرده است، توصیه میشود هر روز دو فنجان سبزیجات سبز برگ و یک فنجان سبزیجات کم کربوهیدرات بخورید. این توصیه برای کاهش سریع وزن در مرحله اولیه رژیم غذایی طراحی شده است.
5- کمی ورزش کنید، اما زیاده روی نکنید
طبق مطالعات انجام شده، فعالیت بدنی بهتنهایی تأثیر محدودی بر کاهش وزن دارد. به نظر میرسد تغذیه افراد نقش بیشتری در کاهش وزن دارد. ورزش منظم میتواند مزایایی را در طول کاهش وزن به همراه داشته باشد. انجام فعالیتهای هوازی (مانند پیادهروی سریع یا دوچرخهسواری) و تمرینات مقاومتی (بهعنوانمثال، بلندکردن وزنه) میتواند میزان سوخت و ساز بدن را افزایش داده و به حفظ ماهیچهها کمک کند. تمرین روزانه شدید و چند ساعت در روز برای کاهش وزن و سلامتی ضروری نیست.
6 . آهسته غذا بخورید
برای تسریع کاهش وزن، سرعت غذا خوردن خود را آرام کنید. تحقیقات نشان میدهد که آهسته غذا خوردن به شما کمک میکند غذای کمتری بخورید و وزن خود را کاهش دهید. محیط آرامی را برای غذا خوردن انتخاب کنید و تا حد امکان از مواردی همچون تلویزیون که حواستان را هنگام غذا خوردن پرت میکند، بپرهیزید.
منبع: http://www.foodonly.ir/
نکته بسیار مهم در مورد رژیم غذایی لاغری اصولی این است که تحت هیچ شرایطی وعدهها را حذف نکنید. شاید فکر کنید با حذف یک وعده و یا نخوردن میان وعده از نهار تا شام کار مفیدی برای کاهش وزن انجام دادهاید؛ اما باید بدانید که این گرسنگی باعث کاهش وزن نمی شود. زیرا وقتی گرسنه هستید دو اتفاق می افتد: اول اینکه همه چیز به نظر دلپذیر و خوشمزه میآید. دوم اینکه برای افزایش احساس سیری به مقدار غذای بیشتری احتیاج پیدا خواهید کرد.
در نتیجه بیشتر از پیش غذا میخورید و ممکن است انتخابهای غذاییتان سالم نباشند. مصرف یک میان وعده مغذی بین وعده های اصلی کمک می کند تا از این پرخوری در امان باشید، چرا که قند خونتان به ثبات می رسد و سوخت و سازتان قوی می شود. علاوه بر این سعی کنید از گرفتن رژیم لاغری سریع جدا خودداری کنید.
زنان نیازهای تغذیه ای متفاوتی نسبت به مردان دارند. ما سعی می کنیم در این مقاله، ایده هایی برای رژیم لاغری برای زنان و درواقع آنهایی که به دنبال رژیم غذایی متعادل برای سلامتی هستند، ارائه کنیم. رژیم متعادل ترکیبی از انواع مختلف غذاهایی است که باید بخوریم و نسبت های معین از هر کدام از آنهاست.
رژیم متعادل شامل برخی از قوانین ساده است. مثلا باید حداقل پنج وعده میوه و سبزیجات در روز خورده شود، خوردن غلات کامل، قندهای گیاهی و غیرصنعتی، انتخاب های حاوی ماهی، مرغ و حبوبات بیشتر و انتخاب کمترگوشت قرمز و چربی های مضر در برنامه روزانه غذایی شما باشد.
نمودار میزان مصرف مرجع (RI)، مقادیر روزانه توصیه شده برای یک فرد بالغ متوسط را نشان می دهد تا به رژیم غذایی سالم و متعادل برای حفظ و نه کاهش یا افزایش وزن برسد. بنابراین از این نمودار فقط به عنوان راهنمای کلی می تواند استفاده کرد.
میزان مصرف مرجع در این برنامه برای چربی های اشباع، قندها و نمک در حداقل مقدار قرار دارد. در مورد کربوهیدارت ها و پروتئین ها، مقادیر روزانه ای وجود دارد که شما باید به آنها برسید. برای مصرف مواد مغذی مانند فیبر، هیچ مرجع روزانه ای وجود ندارد. اما کارشناسان بهداشت پیشنهاد می کنند 30 گرم در روز مصرف کنیم.
مقادیر زیر به عنوان متوسط مصرف مرجع روزانه برای زنان مد نظر هست:
· انرژی - 2000 کیلو کالری
· پروتئین - 50 گرم
· کربوهیدرات - 260 گرم
· شکر - 90 گرم
· چربی - 70 گرم
· اشباع - 20 گرم
· نمک - 6 گرم
منبع: http://www.foodonly.ir/
امروزه موارد زیادی هستند که ممکن است باعث ایجاد بیماری در بدن شوند. زمانی که چند فاکتور مهم کنار هم قرار بگیرند، میتوانند به میزان بالایی احتمال ابتلا به بیماری را افزایش دهند. سندرم متابولیک نیز به یکی از این حالات اشاره میکند. سندرم متابولیک به مجموعهای از عوامل خطر گفته میشود که در صورت داشتن آنها احتمال ابتلای شما به بیماریهای قلبی، دیابت و سکته به طور چشمگیری افزایش پیدا میکند. در ادامه در کنار ما باشید تا به طور دقیق سندرم متابولیک را برای شما شرح دهیم و با نحوه مقابله با این شرایط آشنا شوید.
زمانی که فردی دارای پنج عامل خطرناک زیر باشد، دچار سندرم متابولیک شده است. این عوامل میتوانند موجب سکته، دیابت و بیماری قلبی شوند:
• افزایش فشارخون (بیش از 130/85 میلیمتر جیوه)
• سطح قند خون بالا (مقاومت به انسولین)
• چربی اضافی
• سطح تری گلیسیرید بالا
• سطوح پایین کلسترول خوب یا HDL
داشتن تنها یک مورد از عوامل بالا، به معنای ابتلا به سندرم متابولیک نیست اما زنگ هشداری است که باید جدی گرفته شود. سندرم متابولیک بسیار شایع است که علت آن نیز سبک زندگی ناسالم است.
سندرم متابولیک اغلب در افرادی شکل میگیرد که تحرک کم و وزن بالایی دارند. در واقع سندرم متابولیک یکی از بیماری های مرتبط با چاقی است. یکی دیگر از عوامل اصلی ایجاد این سندرم، مقاومت بدن نسبت به انسولین است. انسولین هورمونی است که توسط لوزالمعده ترشح میشود. این هورمون به بدن کمک میکند تا قند خون را در سطح طبیعی نگه دارد. زمانی که بدن نسبت به انسولین مقاومت پیدا کند، سطح قند خون افزایش پیدا میکند. این حالت در واقع علت شکلگیری بیماری دیابت در بدن است.
• چاقی مهمترین فاکتور است. وزن بیش از اندازه به خصوص در ناحیه شکم بسیار خطرآفرین است. بهطورکلی چاقی علت بسیاری از بیماریها است و با کنترل وزن یا کاهش آن با یک رژیم لاغری اصولی میتوانیم جلوی خیلی از بیماریها را بگیریم.
• دیابت میتواند ریشه ارثی داشته باشد یا در دوران بارداری ایجاد شده باشد. درصورتیکه فرد، هرچه سریعتر متوجه بیماری دیابت شود و درمان را آغاز کند احتمال سایر بیماریها را کاهش داده است.
• قومیت نیز تأثیر مهمی دارد. در برخی از نژادها به طور ژنتیکی احتمال ابتلا به دیابت به نسبت سایرین بالاتر است. نژادهایی مانند بومیان آمریکا و آسیا، زنان اسپانیایی تبار و ساکنین حاشیه اقیانوس آرام و…
• سن نیز فاکتوری است که باید لحاظ شود. با افزایش سن و افت احتمالی سیستم ایمنی بدن، احتمال ابتلا به بسیاری از بیماریها زیاد میشود. درصورتیکه در طول زندگی سبک سالمی را اتخاذ کرده باشید تا حدود زیادی خیال خود را راحت کردهاید.
• برخی از بیماریها نیز ممکن است بهصورت غیرمستقیم عواملی را ایجاد کنند که در نهایت منجر به سندرم متابولیک شود. بیماریهایی مانند کبد چرب غیرالکلی، سندرم تخمدان پلیکیستیک و آپنه خواب از این موارد هستند.
• عدم تحرک باعث افزایش وزن و همچنین کاهش مقاومت بدن میشود. افرادی که دچار کمتحرکی هستند به طور گستردهای نسبت به دیگران، در معرض انواع بیماریها قرار میگیرند.
• ورزش نکردن کافی نیز بسیار تأثیرگذار است. در برخی موارد با وجود رعایت رژیم های لاغری باز هم در برخی نواحی بدنی دچار چاقی مفرط میشویم. این چاقی ممکن است در نتیجه آناتومی بدن، ارث و سبک زندگی باشد. بسیاری از افراد امروزه مجبورند ساعات زیادی را در محیط کار خود، روی صندلی باشند.
این وضعیت موجب تجمع چربی در برخی نواحی بهخصوص شکم میشود. زمانی که دور شکم افزایش یابد احتمال ابتلا به سندرم متابولیک نیز افزایش می یابد. ورزش یکی از اصلیترین فاکتورهای داشتن تناسباندام است که در این حالت به کمک افراد میآید.
منبع: http://www.foodonly.ir/